Hevosien kuntouttaminen ja valmentaminen kuntoutuslaitteilla tuli Suomeen vasta muutamia vuosia sitten, mutta se on jo nyt erittäin suosittua etenkin ammattivalmentajien keskuudessa. Oikeaoppisella laitekuntoutuksella voidaan oleellisesti lyhentää loukkaantuneen hevosen toipilasaikaa eikä hevosen tarvitse olla useita viikkoja surkeana boksissaan. Kuntoutuslaitteiden ohella, erityiset toipilastarhamme mahdollistavat hevoselle ulkoilun ilman vamman uusiutumisen vaaraa. Käytetäessä kuntoutuslaitteita terveiden hevosien valmentamiseen, voidaan valmentamisen aikana helpommin tarkkailla hevosen liikerataa ja edistymistä.

Käytössämme on laadukkaat ja säännöllisesti huolletut kuntoutuslaitteet joihin olemme saaneet koulutuksen. Kuntoutuslaitteet on sijoitettu yhteisiin tiloihin, joissa hevosilla on jatkuvasti hoitaja paikalla valvomassa laitteiden toimintaa sekä hevosen käyttäytymistä laitteella. Käytössämme on kävely– ja vesikävelymatto, hierova pöytä, solarium sekä poreallas. Saat laitteista tarkempia tietoja klikkaamalla laitteiden linkkejä.

Nyrkkisääntö yleisimpien urheiluvammojen kohdalla on, että laserkäsittely puolittaa paranemisaikaa. Valmennusta ei pidä kuitenkaan aloittaa liian aikaisin liian kovilla tehoilla vaan toipilasaika on muistettava pitää riittävänä ja valmennukseen palaaminen tehtävä asteittain. Tämä on hevosen valmentajan otettava huolella huomioon.
Laserhoito
Neljäasteinen suolavesi nopeuttaa verenkiertoa ja solujen uusiutumista sekä lievittää kipua ja epämiellyttävää tunnetta turruttamalla. Tämä laite on nelijalkaisten asiakkaidemme suosikki!
Tutustu porealtaaseen
Relax eli rentoutus lisää hevosen verenkiertoa, antaa suuren hyvänolontunteen, nopeuttaa vammojen paranemista, lyhentää treeniin paluu aikaa ja nopeuttaa kilpailujen jälkeistä palautumista. Nopeuttaa palautumista maksimaaliseen suorituskykyyn.
Relax hierova pöytä
Hoitomuotona vesikävely on hevosien lihaksiston ja rakenteen vuoksi erittäin hyvä ratkaisu. Pienien vammojen ja haavojen kohdalla voidaan vesikävelyvalmentaminen aloittaa heti. Näin hevosen lihaskunto ja voima ei heikkene ja näin ollen toipilasaika lyhenee.
Tutustu vesikävelyyn
Kävelymattoa voidaan käyttää hevosen valmentamiseen sekä kuntoutukseen. Hevonen kävelee matolla kävelykoneesta poiketen suorassa, eikä näin ollen ylimääräistä rasitusta synny sellaisille alueille, joihin sitä ei haluta kohdentaa.
Kävelymatto